![](https://duzce-ekonomi.com.tr/wp-content/uploads/2023/11/karaciger-kanseri-sebebi-baharatlari-pisen-yemek-uzerinde-kullanmayin-0-ORWhek2q.jpg)
1-Mutfak buhar ve sıcaklığın en yoğun olduğu alanlardan biri. Baharatları direkt kaynayan tencerenin üzerinde kullanmak nem oluşmasına ve devamında küflenmeye neden olur. Bu nedenle baharatlar pişen yemek üzerinde kullanılmamalı.
![](https://duzce-ekonomi.com.tr/wp-content/uploads/2023/11/karaciger-kanseri-sebebi-baharatlari-pisen-yemek-uzerinde-kullanmayin-1-pKgUsRhB.jpg)
2- Baharatlar fırın ve ocak gibi ısı yayan yerlerin yakınında muhafaza edilmemeli. Bu da rutubete ve dolayısıyla baharatın bozulmasına sebep olur.
![](https://duzce-ekonomi.com.tr/wp-content/uploads/2023/11/karaciger-kanseri-sebebi-baharatlari-pisen-yemek-uzerinde-kullanmayin-2-eRSy8IBf.jpg)
3- Baharatlar güneş alan yerlerde bulundurulmamalı. Güneş de yüksek ısınmaya yol açacağından baharatta nemlenmeye ve dolayısıyla küflenmeye yol açabilir.
![](https://duzce-ekonomi.com.tr/wp-content/uploads/2023/11/karaciger-kanseri-sebebi-baharatlari-pisen-yemek-uzerinde-kullanmayin-3-PcVgFtsw.jpg)
4-Baharatları saklamak için cam yerine porselen kaplar kullanılmalı. Porselen hem ışık geçirmemesi hem de ısıyı daha dengeli koruması bakımından baharatlar için daha elverişlidir.